av Artemisia | august 8, 2009  

Facebook

Å slette venner fra Facebook
Kollegaen kritiserer meg stadig når ordet facebook kommer opp i en eller annen sammenheng. Fordi hun selv ikke er der, synes jeg ikke hun har noen rett i det. Jeg kritiserer ikke hennes lesing av Se og Hør, heller. Jeg har sagt hva jeg mener om SE og Hør, men hun må da lese hva hun vil for meg.

Kollegaen min har en venn som er venn av meg på facebook. Denne vennen har sladret om at jeg er der ofte, noe som gjør at kollegaen min da mener at jeg er avhengig. Hun benytter stadig anledningen til å slenge spydigheter i så måte. Jeg er ganske lei av å høre på det, og i går ble jeg skikkelig forbanna. Da kom det skitkasting igjen. I tillegg har denne vennen vist henne bilder som jeg har lagt inn på min profil.

I går da jeg kom hjem så slettet jeg denne vennen- og skrev en melding om at jeg gjorde det pga sladring. Jeg fikk svar i dag og hun var lei seg for å miste en venn, men skjønte ikke problemet, egentlig.

Jeg får nå nesten dårlig samvittighet for å slette henne.

Forøvrig så mener jeg at når jeg har en lukka profil på facebook, så er det fordi jeg ønsker at informasjonen jeg legger ut der,  samt bilder, skal være mellom vennene. Hadde jeg ikke brydd meg om hvem som leste og så det jeg la ut, så hadde jeg hatt en åpen profil. Jeg mener at folk bør ha såpass respekt for hverandre at man også har respekt for det personvernet man selv ønsker å ha. Jeg gidder ikke at venner skal dele mine ting med utenforstående, og i hvertfall ikke når jeg da blir kritisert for det, slik som av min kollega.

Jeg mener jeg har rett til å slette de som ikke aksepeterer  vilkårene.  Selvfølgelig har jeg rett til det. Mange har slettet meg også, uten begrunnelse.

Jeg vurderer i det hele tatt å rydde vennelista. Det er alt for mange “venner” som bare er innom for å lese, uten selv å gi noe av seg selv. Snoking kan det også kalles.

Folk kan heller lese bloggene mine, for de er ment for offenligheten.  :)

Hva mener dere? Kan man bare vise profilene til folk til hvem som helst? (Jeg skjønner jo at man kan, men bør man?)  Bør man ikke vise vanlig folkeskikk her også ???

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jo en bør vise folkeskikk her også! Jeg hadde også sletta om jeg opplevde det samme som deg, og jeg hadde sikkert hatt den samme dårlig samvittigheten;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Det at denne vennen kan sladre om at du henger på facebook mye sier jo like mye om hennes vaner på facebook og da, da er jo hun like mye der som deg. Jeg vil si at jeg har litt delte meninger om hva man kan vise videre osv i facebook. Hvis man er veldig opptatt av at ikke alle skal se innholdet der så bør man vel ha strenge innstillinger på hvem som kan se hva og at kun de nermeste vennene som du vet du kan stole på kan få se alt du legger ut. Selv har jeg venner og bekjente helt tilbake fra barneskolen som jeg ikke har sett på mange år, så jeg legger ikke ut hva som helst der ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tanteprinsesse: Ja, ikke sant! Men det er jo egentlig merkelig at man skal ha dårlig samvittighet for det. Hvor kommer den dårlige samvittigheten for alt fra?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Samvittighet er jo i bunn og grunn bra og ha, det betyr jo at du bryr deg om noe ;)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

GirlDreamer: Ja, det er jo sant som du sier- at det sier like mye om henne. Det forundrer meg når noen sier at noen er så aktive på fb, så må de jo selv også være det? Selv om de ikke viser seg..bare snoker. Vises ikke som innlogga engang, for chatten har de slått av..

Ja, jeg prøver å tenke gjennom hva jeg legger ut, og det er jo ikke noe jeg har grunn til å skjemmes over akkurat– det er bare den følelsen av at noen som ikke er der, som ikke skjønner hva et nettsamfunn er, skal få tilgang til informasjon og så kritisere det, som jeg ikke liker.

Men noen skal jo kritisere alt, det virker som det ligger i enkeltes natur.

Bilder av personer har jeg som regel streng innskrenking på. Men det er klart, det er mange man ikke kjenner så veldig godt der inne, fjerne bekjente, gamle venner, kollegaer..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sant det GirlDreamer. Det med samvittiighet. Det er bare så slitsomt, når man noen ganger virker å ha for mye av slaget.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hmm jeg er kritisk til hvem jeg legger til jeg. Holder jobbmennesker utenfor da det er min privatsfære. Har lukket profil. Ser der er folk som har over 300 venner.. HAR man egentlig så mange venner? Og man kan operere med forskjellige lister der man kan styre mer hva som er synlig og sånn.

Men til det at denne vennen din viste dine bilde til hun som er trasig, der er jeg enig i deg med slettingen. Men igjen reiser det spørsmålet: burde hun vært lagt til som venn i utgangspunktet?

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Dragen: Ja, du stiller spørsmålet om hvor strenge kriterier man bør legge opp til for å legge til venner på faceboka. Der tror jeg vi alle gjør mye forskjellig.

Siden det er et sosialt nettverk, så har jeg valgt å legge til venner jeg ikke kjenner så veldig godt, men som jeg syns det er greit å ha en viss kontakt med.
Og nå er ikke facebookvenner nødvendigvis synonymt med venner i ordets vanlige betydning. Kontakter, bekjente- er vel mer dekkende.

Det spørs jo hva man vil med faceboka.

Ja, jeg synes også at det å ha kolleger på facebook er en dobbel greie. Stort sett har vi greie arbeidsforhold, så det har vel ikke vært noe problem. Men jeg har måttet be noen skjerpe seg som driver og plaprer om det folk har skrevet på fb, i lunsjpausen. Min mening er at de som ikke er der , har ingenting med hva som deles mellom venner på facboka.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

jeg hadde gjort det samme som deg..men den der kollegaen din virket ikke helt stødig da…

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne fjesboka er til bekymring og ikke godt å si. Sladring er uansett en uting både der og andre steder..

Til ettertanke er dine ord, Arte og håper at den første dagen etter ferien gikk greit for deg.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Jojja! Enten det , eller så er det kollegaen som fritter og lager mye mer utav det enn hun burde..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Sant det Phenixmumen!!! Sladder er en uting her og der, særlig den som er ondsinnet, ekkel, trakasserende, og som gjøres for å gjøre andre mindre.

Jeg savner ofte mer raushet blant folk, at folk kan tolerere hverandre, og ikke kritisere så mye. Jeg synes det er så lavmål, og uverdig.

Dagen gikk greit, litt trøtt, men man kommer vel inn i tralten
etterhvert! :)
Ønsker deg en fin uke!!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heisan

Ikke ha dårlig samvittighet for å slette noen i fra vennelista. Det er en blokkeringsfunksjon hvor du kan blokkere folk du ikke vil ha på vennelista. Jeg blokkerte to da jeg ikke hadde interesse av å ha de på min venneliste.

Jeg er forsiktig med hva jeg deler der ja.. Har fått hørt flere ganger at jeg er ofte på facebook, men det har ikke andre noe med nemlig..
Ha en fin uke,vennen!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Heisan Lavina!
Takk for innspill!
Ja, kan du skjønne at folk skal bry seg med om man er ofte på facebook- og hvorfor de må de si det til en ? Driver de og snoker på alt man legger igjen av spor,aktivitet da? Er det at man viser seg frem en signifikator på at man er der ofte?

Nei, man trenger ikke være der oftere enn den som er der og snoker og ikke viser seg frem? Kanskje snokeren er den som har bosatt seg der inne. Det skal jeg huske neste gang noen kommer med en slik frekk kommentar. ;) hehe..

Fin uke til deg også min venn i nord!:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg har hatt kontakt i en eller annen form med samtlige av dem på vennelista mi…..
har ikke et vondt ord å si om noen av dem….

men noe kaaannn jo alltids skje – og da er det tid for kontakt – snakke litt sammen – hva har skjedd –
og ta det derfra.

Her slettes ingen uten kamp…. :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Jeg forutså en del da jeg kom på facebook, så jeg er der under fingert navn. Man forventer vel en annen oppførsel fra voksne folk, at tenåringer kan være ubetenksomme vet vi jo.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Hei Mor-i-marka! Takk for innspill.:) Ja, ikke sant.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Silk clothes washing Silk doudoune moncler doudoune moncler homme canada goose store cheap canada goose kensington canada goose jackets Clothing features a soft, smooth, easy and elegant in a cleaning solution and sink, laundry moncler doudoune moncler doudoune pas cher
moncler jakker moncler doudoune pas cher twisted wave wheel around the bottom of the cylinder and affect the normal rotation of wave wheel, serious damage. So, into a slightly broad gauze bag silk clothes washing. In order to make the silk clothes after washing bright luster in washing liquid drops into a small amount cheap canada goose moncler manteaux cheap moncler moncler outlet of vinegar. Slightly warm water for washing up “weak wash”, and washing time should not be too long.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00