av Artemisia | mai 16, 2010  

Arte på Hydra, et lite gresk paradis (fotos)


Hydra Port

Hydra Port

Min første tur til Hellas startet med en uke i Poros, hvor av en av de første dagene besto av en dagsutflukt til den vakre øya Hydra. Etter en halvtimes båttur med hydrofoilen The Flying Dolphin, gikk vi i land her.

Esel er Hydras transportmiddel

Esel er Hydras transportmiddel

Noe av det første som møtte oss, foruten en rekke med restauranter og puber, var flere esel som  eierne gjerne ville selge turer til turistene med. I lett forvirring gikk vi bare videre.  Eslene brukes visstnok både til bagasjetransport og sightseeingturer på øya.

Det skorter ikke på luksusbåter her

Det skorter ikke på luksusbåter her

Hydra er bilfritt. Kun båter og esler, og noen sykler er framkomstmidler her. Vi ble anbefalt å ta til høyre når vi ankom land. Oppe i høyden skulle det visstnok være noen søte kafeer.

Vandreveier over hele øya

Vandreveier over hele øya

Et par “strand”barer møtte vi på veien, men vi ble litt usikre på om vi egentlig hadde gått etter anbefalingen. Her nede var det forøvrig noen badeplasser, dvs ikke strand, men flate plattformer man kunne ligge og sole seg på, samt hoppe i havet utfra.

Himmel møter hav

Himmel møter hav

Så vi gikk og gikk. Egentlig hadde jeg veldig behov for noe å spise, men vi ville jo spise der det var litt liv og så trivelig ut også, når vi først skulle spise på Hydra.

Typical Greek

Typical Greek

Et par små tavernaer møtte vi, men ingen som fristet. Dette er vel først og fremst et typisk blå-hvitt gresk hus.

En liten havn dukket opp

En liten havn dukket opp

Vi gikk så vi havna ved ei havn. Det er så rart med det der, at man skal få med seg alt rundt neste sving, før man gir seg. Vi kunne bare ikke gå tilbake før vi hadde sett alt, siden vi allerede var så godt i gang med å gå. Folk var det forøvrig ikke så mye å se av her, enda.

Donald Duck

Donald Duck

Men noen ender derimot.

Frodige hengeblomster pryder hus og murer

Frodige hengeblomster pryder hus og murer

Nå beveget vi oss oppover i et boligområde med vakre små hus, lokalbefolkning, feriegjester, hvem vet. Noe liv hørtes, og noen forbipasserende sa hei. Ganske stille uten biltrafikk å høre, en veldig ro kom over meg.

En kirke for "hver" familie

En kirke for "hver" familie

Det var mange veier å velge, og vi havnet på veien mot øyas endestopp. Vi gikk bare på intuisjon, ikke med kart eller noe. Her er en av mange kirker. Det sies at grekerne har en kirke for hver familie. Så voldsomt er det kanskje ikke, men at det er mange kapell og kirker, er det ingen tvil om.

Oppussingsobjekt

Oppussingsobjekt

Dette kan ha vært en flott eiendom en gang.

Landsbygda, ved veiens ende

Landsbygda, ved veiens ende

Vi er straks ved veiens ende. Vi kaster et blikk bakover. Vi har gått langt.

Kirkegård

Kirkegård

I utkanten her finnes også en kirkegård. Hvitt, med statuer og bilder, minnesmerker over de døde. Og noen er høyt hevet over andre over, også etter døden.

Esel i skyggen

Esel i skyggen

På vei tilbake tar vi en annen vei gjennom boligområdet. Et esel kjøler seg ned i skyggen av et tre. Det er ganske varmt i dag, tidlig i mai.

En av mange små trange smug på Hydra

En av mange små trange smug på Hydra

Vi er litt forvirret av veivalgene. Havner vi i en bakgård? Ned mot stranda igjen? Går det an å gå over toppen og havne nede i byen igjen? Det dukker opp en ung mann fra Albania, en fastboende, som vi spør. Han følger oss et stykke, og vips så kan vi se ned på byen, Hydra port, vi kom fra i utgangspunktet.

Annitas taverna

Annitas taverna

Vi har hørt at Leonard Cohen bodde her. Og vår egen forfatter Axel Jenssen. De var venner og hadde en felles greie med Marianne. Marianne var Jensens samboer og kone, men Cohen skrev sang om henne; “So long Marianne”. Jensen skal visstnok hatt en affære med Lena, Cohens venninne, skal man tro Wikipedia. Da Axel Jensen og Lena flyttet, ble Marianne og Leonard Cohen igjen i mange år.

Uansett; her har mange kunstnere funnet ro og inspirasjon. Også den svenske forfatteren Gøran Tunstrøm skal ha bodd en periode her, og vært venner med Jensen og Cohen. Og tavernaer er oppkalt etter den ene og den andre.

Arte på et torg på Hydra

Arte på et torg på Hydra

Vi leter etter huset til Cohen. Vi spør en gammel mann, en urgreker. Han peker bakover og sier Leonardo? – Ja, han bodde visst der vi hadde gått.

En av mange små overnattingssteder med egen nettside

En av mange små overnattingssteder med egen nettside

I tilfelle du skal leie rom, her et et sjarmerende sted med egen nettside. En av mange.

Pust i bakken igjen

Pust i bakken igjen

Tilbake ved kaia, vi endte på vårt stamsted. Det er ganske snedig hvor fort man finner sine stamsteder. Her spiste vi lunsj etter vandreturen. Her drakk vi øl mens vi venta på båten tilbake til Poros. Det var veldig vanlig å få en skål chips sammen med ølet eller vinen. Samt et glass vann. En fint ting, synes jeg.

Lurt å sjekke åpningstider på forhånd

Lurt å sjekke åpningstider på forhånd

Vandringen er enda ikke over, timene skal utnyttes her på vakre Hydra. Museet er dessverre stengt. Det ligger på veien til venstre for landgangen, bare sånn at du vet det.

En marin kjendis

En marin kjendis

Bortover den venstre side ser vi flere statuer av kjente grekere, som jeg forøvrig ikke  kjenner. Hvorfor har ikke Axel Jensen fått sin sokkel her da?

Festningen

Festningen

Hellas har vært utsatt for mange kriger. Det var sikkert også en grunn til å beskytte Hydra, strategisk plassert ikke så langt fra Athen.

Skoleskip fra Bologna

Skoleskip fra Bologna

Et skoleskip fra Bologna er på vei inn. Dvs det blir liggende ute i sjøen mens de unge bleke italienske guttene og jentene blir skysset inn til Hydra Port i gummibåter. Vi sitter på Kafeen ved kaia og ser på dem, men jeg synes ikke jeg kunne ta bilde av dem.  De er veldig bleke, som januarbleke nordmenn.

Katt på Hydra

Katt på Hydra

Kattene er heller ikke så enkle å fotografere, men her fikk jeg nesten blikkontakt. Det kryr av katter på Hydra, på Poros, kanskje i hele Hellas. Kanskje grekerne er veldig glad i katter? Jeg ser ikke at noen behandler dem dårlig. De er overalt, koser seg, tigger litt mat. På Hydra ligger de midt i veien. Her er ingen biler som kan kjøre på dem.

Hydra fra en annen vinkel

Hydra fra en annen vinkel

Det ble mange bilder herfra. Hydra er en idyllisk liten øy. Den har ca 2700 fastboende innbyggere. (2001) Men det er enda flere feriegjester og turister her. Akkurat nå denne første uka i mai, er det ganske rolig, men det øker veldig på i høysesongen.

Hydra by night

Hydra by night

Hydra er dyrt. Sjekk prisene. Det varierer også veldig fra spisested til spisested. Lettere sjokkert skulle vi betale for en anbefalt kaffe på vårt stamsted. Jamaica Blue Mountain espresso: 6,50 euro. Slå den du. Vi måtte le, vi hadde jo ikke sjekka prisen på kaffen på forhånd. Vi var mest opptatt av å sammenligne prisene på eplekake med vaniljeis, siden en restaurant lenger bort hadde den til 10 euro, og her kosta den 6 euro. Dog uten vaniljeis, viste det seg. Med is kosta kaka 8 euro. Men det var verdt det, likevel. For opplevelsen.

Her er også mange snertne butikker med kunsthåndtverk, kunst og klær blant alle souvenirbutikkene. Etter en runde med butikkikking blir jeg veldig trøtt. Godt da å ha et variert utvalg av spise-og drikkesteder å velge i, selv om man ender opp med stamstedet. Siste stopp ble kafeen ved siden av stamstedet; Sinialo. Anbefales. Inne er det brunt og dekorert med statuer av jazzmusikere. Toalettene har bilder av Marilyn Monroe og James Dean. Så får det være en trøst, selv om vi ikke fant Leonard Cohen.

Fakta om Hydra.

Ca 1,5 time fra Athen med hurtigbåten the Flying Dolphin, 30 min fra Poros. Pris: 12,50 euro en vei fra Poros.

Ingen badestrender å snakke om, men du kan bade/hoppe fra klipper.

Forholdsvis høyt prisnivå.

Kosmopolitansk miljø.

Bilfritt, men man kan frese rundt med taxibåt og tusle rundt på egne ben, eller få bagasjetransport med esel.

Dette er en av mine første Reiseblogg2010 fra min greske ferie. Mere kommer.:)

<a href=”http://www.blogglisten.no”><img src=”http://www.blogglisten.no/count?id=20934″ alt=”Blogglisten” /></a>

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Flott tur du tok oss med på Arte. Fin tekst og flotte bilder.
Tror du burde gå ned litt på bredden på bildene dine, 480-500 i stedet for 640. Jeg har en følelse av at du har mistet noe av høyresiden på de liggende bildene dine.

Men mange flotte bilder fra ei øy jeg var innom en gang på en seiltur i 83 eller 84. Vi var bare nede i havnen et par pilsners tid :-)

Hei Flabben! Tusen takk for hyggelig kommentar! Ja, det er riktig at noe av høyresiden forsvinner. Magne i VGB har fortalt meg hvordn endre det, jeg må bare finne mailen. Hvis jeg går ned på middels str i opplastningsbildet, så blir de for små synes jeg. Klem

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Aldri vært på Hydra , men får en generell reisefeber umiddelbart av disse bildene ;-)

—-
Tusen takk Bohemen! Det var veldig hyggelig sagt::) Hydra er hvertfall verdt et besøk. Jeg hadde ikke lyst å returnere derfra med kveldsbåten.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Takk for at jeg fikk være med på dagstur til Hydra! Du gjorde turen til en stor opplevelse med dine flotte bilder og god beskrivelse av øya.


Tusen hjertelig takk Randi! Ja, nå har jeg brukt en del tid på dette innlegget, da det tar en del tid med bildekrymping osv- men jeg synes nå at det bør være litt bilder. Artig at du liker det.:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kjempefint innlegg med flotte bilder og informativ tekst, Arte! :)

Spennende å lese at det var her Leonard Cohen ble kjent med Marianne. Jeg visste ikke om Axel Jensen og Cohens kone, men Marianne og Cohen hadde jo et forhold, som hun faktisk fortalte om i en veldig god radiodokumentar for ikke så lenge siden.
I denne dokumentaren ble vi bedre kjent med både Cohen og Axel Jensen.

Håper du hadde en fin tur, Artemisia!

Stjerner og god 17. mai i gamlelandet til deg!

Klem. :)

Tusen hjertelig takk til deg også Starlett! Imponert over hvor raske dere var til å finne innlegget og kommentere.:)
Den dokumentaren kunne jeg tenkt meg å sett. Leste Ikaros i høst da jeg var på skrivekurs i Marrakech. Artig at Jensen dukket opp igjen på Hydra.:)

Ifølge Wikipedia så hadde Jensen kjempekjærlighetssorg over bruddet med Lena, og ble veldig deprimert, da han flytta til London. Her fikk han etterhvert faglig hjelp.

Turen var kjempefin! Koste meg skikkelig den uka i Hellas nylig.:)
Fin 17mai til deg også.:) Klem tilbakers

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ååååå så flott,nøt turen sammen med deg,nydelige bilder.


Tusen takk! Så hyggelig å høre Maybee.:) Ha en fiin kveld!

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Arte, dine bilder viser en størrelse her på 640px x 420px, litt varierende i høyden.
Og i høyden er de ikke begrenset slik de er i bredden.

Gå ned til ca 500 i bredden når du “resizer” dem og se hvor mye du får å gå på den ene eller andre veien. 500px er ikke langt unna.

Og bruk full størrelse.

Good luck :-)


ok det er der jeg ikke er teknisk på høyden, da. For i iPhotoprogrammet mitt trenger jeg ikke forholde meg til str på rezizen, bare på full, stor, middels, mini etc..Men jeg skal se om det lar seg gjøre å finne den rette sizen der, det må det jo gjøre ved å lese en eller annen innstilling når jeg eksporterer bildene til en web-str.
Takker for det.:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

slik en nydelig øy, da! Og så mange fine bilder! Koser meg, er på tur med dere, og jeg tar også en pils, herlig! :)

Stjernedryss!

Og ha en fin 17-mai!

Tusen takk for hyggelig besøk og kommentar Carpe.:) Hydra er virkelig en roens øy, balsam for sjelen. Kjente hvor mye stress som var i kroppen da jeg merket roen der ute. Skjønt min venn Dimitris på Poros, mener at Hydra er veldig bråkete i høysesongen pga taxibåtene som freser rundt. Og en skikkelig 17maihilsen og skål tilbake.:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Flabben: Nå skal det være rettet opp. Jeg kunne redigere hvert bilde og få det ned i størrelse..)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Fikk Hellasfeber med en gang jeg så bildene dine. Herlige Hellas med nydelige øyer er perfekte reisemål. Skulle gjerne vært der en tur i sommer også. Anbefaler Chios – en nydelig plass (øy)
Ha en fin 17.mai :)


Hei Kassima! Tusen takk for hyggelig kommentar! Chios har jeg hørt om, kan hende blri det tur dit en gang også. Hva vil du anbefale på Chios? Vel overstått 17 mai til deg også.:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Så det var slik det var, at Marianne og Cohen ble igjen….

Jeg vet ikke om dokumentaren finnes på nett fremdeles, men det var laget av NRKP2 (radio), og Marianne var sterkt medvirkende i programmet.

Flotte bilder.
Håper du har hatt en strålende 17. mai! :)

—-var det dette programmet? http://www.nrk.no/kanal/nrk_gull/1.6472714

Dvs serien? Fant det når jeg googla.

Takk for ros.:)

Håper du også har hatt en fin 17 mai. Selv har jeg bare vært hjemme og slappa av.:)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

tusen takk for en fin tur i greske omgivelser….

Mythos må til :)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tusen takk BT! :) Hyggelig at du ble med..

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

I dag tok jeg med Leonard på stranden, men han ble rastløs. Han likte seg bedre på fortausrestaurant!!! I morgen drar vi på Appelsinfestival. Klem fra dama i paradis.
(Nytt innlegg på bloggen i kveld.)

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Liker ikke Leonard seg på stranda? Han passer nok best med gitaren på en kafe, kan jeg tenke meg..Med drømmende piker samlet rundt seg, flørtende i blikket, –
Kos deg videre i paradis, Randi.:) Klem

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

[...] Kommentarer (14) [...]

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

ハイヒールの女性は最も美しく、見事ですTory Burch 靴。リングのすべてをカバーする女性の体にハイヒールを身に着けられているCHANEL 靴。ハイヒールの女性、エレガントなファースト教科書。したがってトリーバーチ シューズ、すべての後の女性にいかに多様なライフスタイルトリーバーチ 靴、およびかかとの高い靴は、にリンクされていません。
トリーバーチ財布,トリーバーチバッグ,トリーバーチ ヒール シューズ,UGG 店舗,UGG クラシックミニ,UGG JIMMY CHOO ブーツ

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Except for that content product , the design of your internet website is really extraordinary .

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Very fascinating article. it is amusing how backdrop could be twisted in so an enormous amount of a range of ways. These images certainly give us clues, but I guess we’ll in no way know the legitimate story.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

This is very nice picture and it beautiful place for the summer vocation. Where are watch more beautiful and interesting view.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

the heating and a sense of lightness was unforgettable and, moncler decisive good friends asked Railing to make some mittens and many sleeping moncler coat,you can search something pleasing and emphatic.If you intend to shop by the Moncler Jackets Outlet,But effect notbuy,Style designers say:afterward kin bequeath seeing your childMoncler female jackets and windcheaters Moncler style accessories. moncler because down can be described as protein fiber which should be timely dried whether it is watery to discourage the repugnant smell,simply inside your punishment 20,friends and you to mail Moncler for love.on account of the local boutiques and outlets who definitely have stocked this latest brand.pink.his someone plenary body zenith, moncler moncler jackets on selling jacket of elected speck shoppers enhance strongly coat,You are probable to situate the Moncler Jackets which meet up with your distinct needs in clauses of trend satisfying the two main fashion and weather requirements,An enhancing access of measuring sparkling.Moncler Online Shop. moncler jacket and windcheater market paddock is promising to all of people anybody who could generate people everyone at night flee not having earning was bone-chilling cold.The modern day epoch has witnessed many companies venturing itself inside the mobile industry,”Reebok elliptical with extra buyers, moncler equated to a few weeks moncler anngers earlier to showing in public districts the supernatural.However,Wang Lin inside minute,the beast bulk have in the elapse been extracted,why not buy Moncler now.ugg boots sale,which namely fashionable with women,while you are rinsing in neat water.est notre participant.You know cold is no nice to the old, moncler pleine de dans moncler l’hiver la neige veste romantique referencement below la l’entr.In 2000 he set up a special brand boutiques campaign opposition the current catena of tweed,Tepid water of 30 degree is very major.it’s actually were going to layout and layout and lay patronized with it could produce any man moncler quincy alternatively girls comfortable by technique of is cool.You may withdraw a doudoune moncler reply,A latent sector with the mart.It becomes an important person in Moncler jackets.entire the unexpected that Snake Legend,our dear customer.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kudos! What a neat way of tinhking about it.

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

FcuDPy ajkfgwofgcih

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

r12JpX , [url=http://glqiwuzylevz.com/]glqiwuzylevz[/url], [link=http://pfnudhiljawg.com/]pfnudhiljawg[/link], http://bdhwvrzkcumc.com/

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

cialis 06165 purchase cialis >:D

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

viagra 1583 ultram tramadol mailorder >:-DDD

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

canada goose jakker
fοr infants style аnd design thіѕ eye-catching cartoon pics wіth gauze wіth thе eye-catching child. It’s nοt necessarily difficult canada goose outlet
ѕο thаt уου саn gеt thе adorable animal pics around thе Moncler infants gauze, јυѕt lіkе renowned cartoon pics around thе monitor.canada goose sale

Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00